Biografieën bestuur

 

Ir. Vincent Cornelissen

Geboren in 1962 en woonachtig in Bilthoven, is getrouwd met Mariëlle. Zij hebben drie studerende dochters, alle drie op kamers. Na zijn studie aan de Wageningen University & Research (WUR) heeft Vincent diverse bestuurlijke functies vervult op dienstverlenings- en kwaliteitsgebied, professionele en vrijwilligersorganisaties. Tot 2018 was hij directeur van de Bloembollenkeuringsdienst.

Hij is gestopt met betaald werken in verband met ALS, bij hem gediagnosticeerd in 2015. Om dezelfde reden heeft hij het initiatief genomen voor de ALS Lenteloop. Een sponsorloop die in 2018 zijn derde editie gaat beleven en al veel onderzoeksgeld en levensplezier heeft opgeleverd.

Graag draagt hij een bestuurlijk steentje bij aan APC, welke een onmisbare rol vervult bij de oplossing van ALS en zorg voor patiënten en hun naasten.
Sinds 1 oktober 2018 is Vincent voorzitter van ALS Patients Connected..

Als muzikant weet hij dat afwisseling van majeur- en mineurakkoorden de mooiste melodieën oplevert. Het harmonieus samenspel van de muzikanten in het orkest leidt uiteindelijk tot de mooiste symfonieën.

Mr. Matthijs Veenema

Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont Matthijs in de buurt van Rotterdam, hier groeide hij ook op. Matthijs studeerde strafrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde een uitbreiding op zijn master in Sydney, Australië. Gedurende 10 jaar werkte Matthijs bij een IT multinational in diverse (project-)management juridische rollen (met name fusies en overnames en later business conduct), alvorens hij de overstap maakte naar de chemische industrie. Ook hier vervult hij een business conduct-functie voor de EMEA regio, is hij certified fraud examiner en maakt hij onderdeel uit van het management team voor deze regio.

Matthijs is van zijn 15e-33e vrijwilliger geweest bij zijn sportvereniging, de laatste 5 jaar hiervan als voorzitter. Sinds mei 2011 weet Matthijs wat ALS is, toen werd de diagnose gesteld bij een van zijn meest dierbare vrienden. Matthijs is sinds 2015 tot en met september 2018 voorzitter van ALS Patients Connected geweest. Samen met Jan Kramer is Matthijs gaan bouwen aan een patiëntenvereniging toen Robbert Jan Stuit en Bernard Muller een beroep op hen deden. Sindsdien is APC verder uitgebouwd, mede dankzij de fantastische inzet van vele andere vrijwilligers alsook de diverse samenwerkingspartners. In zijn vrije tijd is Matthijs het liefste bij zijn gezin of probeert hij wat te fietsen.
Matthijs is vicevoorzitter van ALS Patients Connected.

Conny J.W. van der Meijden

In 1960 werd Conny geboren, deed eerst de HBOV gevolgd door de VO-b en vervolgens verplegingswetenschappen. Via de functie van allround wijkverpleegkundige bij een kleine kruisvereniging, districtsverpleegkundige, beleidsmedewerker werd ze Hoofd P&O bij één van de grootste Nederlandse thuisorganisaties. Ruime ervaring in en met kwaliteitsmanagementsystemen, richtlijnontwikkeling, protocollering, procesbeheersing, HRM en leiderschapsstijlontwikkeling.

Conny is getrouwd en heeft een zoon en dochter, beide studerend en uitwonend. In 1998 openbaarden zich de eerste klachten van ALS, dat in 2000 werd vastgesteld. Sinds eind 2001 heeft zij geen betaalde baan meer. Sinds haar 16e en nog meer sinds 2004 zet zij zich op vrijwillige basis (maar niet vrijblijvend) in voor diverse organisaties zoals de lokale hockeyvereniging, Spierziekten Nederland, een inloophuis voor mensen met kanker, Stichting ALS Nederland en

ALS Patients Connected. Daarnaast reist zij graag binnen en buiten Europa.

Drs. Ruud J. Kolijn MIM

Ruud is geboren in 1954, studeerde Bedrijfseconomie aan de EUR en volgde de postdoctorale opleiding Bestuurlijke informatiekunde/ Master of Information Management. Hij is getrouwd, heeft drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen.

Na een start in onderzoek, marketing en voorlichting bij het Economisch Instituut voor het Midden-en Kleinbedrijf, werkte hij ruim tien jaar als consultant en directeur voor de gezamenlijke banken aan de ontwikkeling en introductie van het elektronisch betalen met bankpassen in Nederland. Daarna vervulde hij verschillende directiefuncties in consumptief krediet, betalingsverkeer en internetbankieren bij RBS, Rabobank Nederland en Rabobank International. Sinds 2014 is hij gepensioneerd en houdt zich bezig met zijn kleinkinderen, mantelzorg voor zijn vrouw Josée (die medio 2014 de diagnose ALS kreeg), en de opvang van de drie kleinzonen. Daarnaast doet hij graag aan sport (squash, skiën, cross-fit) en maakt hij deel uit van het bestuur van ALS Patiënts Connected.

Drs. Theo J.F. Meister

Theo is geboren in 1949. Na een opleiding op de LTS (brood-en banketbakken) is hij gaan werken en deed in de avonduren de opleiding Atheneum en aansluitend de studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Met uitzondering van de eerste jaren is hij steeds werkzaam geweest in financieel-economische staf-, management- en directiefuncties binnen een bank  (Postbank/ING), een verzekeraar( Achmea) en een pensioenfonds (Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen). In 2015 ging hij met pensioen.

Hij was getrouwd met Thea Meister- de Ruiter, bij wie in 2003 ALS werd geconstateerd (de bulbaire variant). Na 12,5 jaar is Thea eind 2015 overleden. Theo verrichtte de zorgtaken samen met professionele verpleegkundigen in de thuissituatie, m.n. nadat in 2007 invasieve beademing noodzakelijk werd  en er sprake was van volledige bedlegerigheid.

Vanaf 2010 was Theo lid van de cliëntenraad van het revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem, waarvan in het laatste jaar (2015) als voorzitter. In 2015 werd hij lid van de PAR (Patientenadviesraad) en in 2016 bestuurslid van APC. In zijn vrije tijd golft en wandelt hij graag (2016 eerste keer Nijmeegse Vierdaagse gelopen en deel van de Camino).

Blijf op de hoogte van onze vereniging en van de recente ontwikkelingen op het gebied van ALS door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.


Uw e-mail (verplicht)

Word nu gratis lid
en draag bij aan een oplossing tegen ALS!