Biografieën bestuur

 

Ir. Vincent Cornelissen

Geboren in 1962 en woonachtig in Bilthoven, is getrouwd met Mariëlle. Zij hebben drie studerende dochters, alle drie op kamers. Na zijn studie aan de Wageningen University & Research (WUR) heeft Vincent diverse bestuurlijke functies vervuld op dienstverlenings- en kwaliteitsgebied, professionele en vrijwilligersorganisaties. Tot 2018 was hij directeur van de Bloembollenkeuringsdienst.

Hij is gestopt met betaald werken in verband met ALS, bij hem gediagnosticeerd in 2015. Om dezelfde reden heeft hij begin 2016 het initiatief genomen voor de jaarlijkse ALS Lenteloop, een sponsorloop die al veel onderzoeksgeld en levensplezier heeft opgeleverd.

Graag draagt hij een bestuurlijk steentje bij aan APC, welke een onmisbare rol vervult bij de oplossing van ALS en zorg voor patiënten en hun naasten.
Sinds 1 oktober 2018 is Vincent voorzitter van ALS Patients Connected..

Als muzikant weet hij dat afwisseling van majeur- en mineurakkoorden de mooiste melodieën oplevert. Het harmonieus samenspel van de muzikanten in het orkest leidt uiteindelijk tot de mooiste symfonieën.

 

Conny J.W. van der Meijden

In 1960 werd Conny geboren, deed eerst de HBOV gevolgd door de VO-b en vervolgens verplegingswetenschappen. Via de functie van allround wijkverpleegkundige bij een kleine kruisvereniging, districtsverpleegkundige, beleidsmedewerker werd ze Hoofd P&O bij één van de grootste Nederlandse thuisorganisaties. Ruime ervaring in en met kwaliteitsmanagementsystemen, richtlijnontwikkeling, protocollering, procesbeheersing, HRM en leiderschapsstijlontwikkeling.

Conny is getrouwd en heeft een zoon en dochter, beide studerend en uitwonend. In 1998 openbaarden zich de eerste klachten van ALS, dat in 2000 werd vastgesteld. Sinds eind 2001 heeft zij geen betaalde baan meer. Sinds haar 16e en nog meer sinds 2004 zet zij zich op vrijwillige basis (maar niet vrijblijvend) in voor diverse organisaties zoals de lokale hockeyvereniging, Spierziekten Nederland, een inloophuis voor mensen met kanker, Stichting ALS Nederland en

ALS Patients Connected. Daarnaast reist zij graag binnen en buiten Europa.

Drs. Ruud J. Kolijn MIM

Ruud is geboren in 1954, studeerde Bedrijfseconomie aan de EUR en volgde de postdoctorale opleiding Bestuurlijke informatiekunde/ Master of Information Management. Hij is getrouwd, heeft drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen.

Na een start in onderzoek, marketing en voorlichting bij het Economisch Instituut voor het Midden-en Kleinbedrijf, werkte hij ruim tien jaar als consultant en directeur voor de gezamenlijke banken aan de ontwikkeling en introductie van het elektronisch betalen met bankpassen in Nederland. Daarna vervulde hij verschillende directiefuncties in consumptief krediet, betalingsverkeer en internetbankieren bij RBS, Rabobank Nederland en Rabobank International. Sinds 2014 is hij gepensioneerd en houdt zich o.a. bezig met zijn kleinkinderen. Daarnaast doet hij graag aan sport (squash, skiën, cross-fit) en maakt hij deel uit van het bestuur van ALS Patiënts Connected. Ruud was mantelzorger voor zijn overleden vrouw Josée, die medio 2014 de diagnose ALS kreeg.

Drs. Theo J.F. Meister

Theo is geboren in 1949. Na een opleiding op de LTS (brood-en banketbakken) is hij gaan werken en deed in de avonduren de opleiding Atheneum en aansluitend de studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Met uitzondering van de eerste jaren is hij steeds werkzaam geweest in financieel-economische staf-, management- en directiefuncties binnen een bank  (Postbank/ING), een verzekeraar( Achmea) en een pensioenfonds (Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen). In 2015 ging hij met pensioen.

Hij was getrouwd met Thea Meister- de Ruiter, bij wie in 2003 ALS werd geconstateerd (de bulbaire variant). Na 12,5 jaar is Thea eind 2015 overleden. Theo verrichtte de zorgtaken samen met professionele verpleegkundigen in de thuissituatie, m.n. nadat in 2007 invasieve beademing noodzakelijk werd  en er sprake was van volledige bedlegerigheid.

Vanaf 2010 was Theo lid van de cliëntenraad van het revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem, waarvan in het laatste jaar (2015) als voorzitter. In 2015 werd hij lid van de PAR (Patientenadviesraad) en in 2016 bestuurslid van APC. In zijn vrije tijd golft en wandelt hij graag (2016 eerste keer Nijmeegse Vierdaagse gelopen en deel van de Camino).

Klaas Kieft

‘Geboren in 1955, in de Noordoostpolder. Klaas studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, schoolde later bij in Bedrijfskunde en volgde als 50-plusser de Post Master opleiding Finance en Control. Is getrouwd, woont in Amersfoort, heeft twee al jaren zelfstandige kinderen en drie kleinkinderen. Klaas heeft na afronding van de TU-studie samen met zijn vrouw drie jaar in Bangladesh gewoond, voor werk bij een lokaal plattelandsontwikkelingsproject. Daarna volgden vijf jaar in windenergie, deels aan de universiteit Twente en deels bij een start-up windmolen-fabrikant. Vanaf 1989 werkt hij bij de NS, in diverse technische, leidinggevende en directiefuncties voor de onderhoudsorganisatie, voor stations-management en op het hoofdkantoor. De laatste vier jaar werkte hij voor NS in Ierland. Per 1 januari 2018 is hij teruggekeerd als Adviseur op het NS-hoofdkantoor in Utrecht, maar door de toenemende belasting van de ziekte is hij momenteel in de ziektewet.

Bij Klaas is eind oktober 2017 definitief de diagnose ALS gesteld, na vanaf mei 2017 ALS-verdacht te zijn door spreek- en slikklachten. Inmiddels zet het verlies van motorisch beheersing steeds verder door, en helaas minder langzaam dan hij aanvankelijk dacht. Kort na de diagnose heeft hij zich ingeschreven bij Tricals en doet mee met de PAN-studie en met diverse andere onderzoeken, zoals het MRI-, REVEALS- en Measure-onderzoek.

Hij heeft deelgenomen aan de intensieve PHALS-trail, waarvan het laatste blok behandelingen begin december is afgerond. Nu is het tot voorjaar 2019 wachten op de uitslagen, analyses en conclusies. Zijn deelname als tenor in een dubbelkwartet-koor moest hij al in 2016 staken door stemproblemen. Klaas was actief motorrijder; zijn zware motor heeft hij eerst voor een lichtere ingeruild waarmee hij nog een aantal mooie reizen heeft gemaakt. Ook sleutelde hij, samen met zijn zoon, in de tijd aan een paar oude motoren, die hij rijdend heeft gekregen voordat het niet meer kon. Beide motor-hobby’s zijn intussen gestaakt en alle motoren verkocht.

Hij is PAR-lid vanaf voorjaar 2018 en heeft namens de PAR deelgenomen aan het MND-congres in Glasgow in december. Daarnaast neemt hij voor het APC-bestuur tijdelijk de functie van penningmeester waar.

Blijf op de hoogte van onze vereniging en van de recente ontwikkelingen op het gebied van ALS door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

[contact-form-7 id=”5862″ title=”Inschrijven Nieuwsbrief”]

Word nu gratis lid
en draag bij aan een oplossing tegen ALS!