Alternatief voor Nuedexta

Nuedexta is een bewezen effectief medicijn voor het behandelen van pseudobulbaire klachten, het zgn. dwanghuilen, -lachen of –gapen. Er zijn ook aanwijzingen dat het medicijn moeilijk verstaanbaar spreken (dysartrie) tijdelijk kan verbeteren. Het is niet bekend wat het effect van het medicijn op lange termijn is zowel op het behandelen van de pseudobulbaire klachten als op het verloop van ALS/PSMA/PLS.

Sinds 2012 is het medicijn Nuedexta in Amerika verkrijgbaar en ook door de EMA goedgekeurd. Helaas heeft de fabrikant het niet in Europa op de markt gebracht en is in 2016 de handelsvergunning teruggetrokken. Dit heeft tot gevolg dat het medicijn niet beschikbaar is en ook niet op korte termijn beschikbaar komt voor patiënten in Nederland.

Een beperkt aantal patiënten in Nederland heeft goede ervaring met een alternatief voor Nuedexta wat naar verwachting de werkzaamheid evenaart. Dit alternatief bestaat uit het los combineren van de werkzame stoffen van Nuedexta: dextromethorfan en kinidine.

Lees meer …