London City Swim 2018

De London City Swim werd 21-9 jl. voor de tweede keer georganiseerd in de Royal Victoria Dock in Londen. 370 deelnemers waaronder 6 ALS-patiënten trotseerden het koude water om fondsen te werven en bewustwording te creëren voor ALS. Tot nu toe is er in Londen £ 107.000 (€ 120.590) opgehaald. In 2017 zwom team ALSJan met in mei 2018 overleden bestuurslid APC Jan Kramer mee. Dit jaar zwom ALSJan zonder Jan moedig weer mee. Ook team ALSHanno met de in december 2014 gediagnosticeerde Hanno mee. Hanno zit in de patiëntenadviesraad van APC.

Hanno: ‘’London City Swim was voor ons een onvergetelijke ervaring. Ik was heel blij dat ik was uitgenodigd om samen met 5 Engelse ALS-patiënten deel te nemen. Eén van de Engelse ALS-patiënten was de bekende Engelse voetballer Len Johnrose.

Fantastisch om deze herinneringen nog met mijn dierbaren te kunnen en mogen maken.

De Swim zelf vond ik best spannend omdat ik behoorlijk instabiel op de plank lag waardoor ik mezelf moest overspannen om op de plank te blijven liggen. Volgend jaar toch maar in een kano of op een binnenband van een tractor.

De sfeer met team ALSHanno en ALSJan in het water en de support vanaf de kant was geweldig en hebben we met elkaar enorm van genoten. Ik kijk uit naar volgend jaar!’’

Karin Kramer: ‘’Alweer een week geleden dat we in het Londense water lagen. Niet te vergelijken met vorig jaar, maar ook nu was het weer bijzonder, met een bijzonder team.

Hoewel Jan er voor mij tijdens deze dagen altijd bij is, is juist zijn afwezigheid het grootst.

Mensen vragen wel eens aan mij waarom ik doorga en mij zo blijf inzetten. Dat is uiteraard ook een stuk verwerking, maar je gunt niemand deze verschrikkelijke ziekte, patiënt en zijn dierbaren. Dus ik hoop snel op een oplossing.

Hulde aan Hanno Bos en Rianne Mekers, die het toch maar aandurfde om met minimale middelen het water in te gaan.

Grote dank aan de sponsors.’’