Nijmeegse Vierdaagselopers voor ALS

Henk Vrielink, diagnose ALS sinds april 2014, aspirant lid van de patiëntenadviesraad van APC:

‘’Dit jaar was een bijzondere ervaring, terwijl we toch al zeker 30 jaar de Vierdaagse achter ons huis langs hebben lopen op twee van de vier dagen. Mijn kleindochter van 11 zat in mijn tweede duwrolstoel aan de kant van de weg bij een beachvlag van Stichting ALS. Zij had de ALS=pet op en de bak met zelfgebreide mascotteschoentjes op schoot. De ALS-collectebus stond tussen haar benen op de grond.

Helaas is alleen bestuurslid Theo Meister van de 27 lopers voor ALS langs geweest. Wel weer veel van onze vrienden en kennissen. We hebben maar € 21 aan donaties gekregen. Ik begrijp dat alles wel, de lopers lopen met het verstand op nul en blik op oneindig.

Een andere eyeopener is dat die mascotteschoentjes gewoon gejat worden alsof het peperkoek is.

Volgend jaar doen we het anders. En volgend jaar is mijn kleindochter 12 en gaat dan misschien ook meelopen.’’

 

 

Vlak voor de Via Gladiola gaven bestuurders Vincent Cornelissen en Conny van der Meijden gladiolen aan de ALS-lopers, bij de ALS-supportplek in Malden. Dit bedankje vanuit de patiënten is een klein gebaar voor een enorme prestatie en wordt zeer op prijs gesteld. Speciale vermelding voor vrijwilliger van de Tour du ALS Rob Entjes die zijn dertigste Vierdaagse liep (op de foto met de directeur van Stichting ALS Nederland, Gorrit-Jan Blonk)!