Tour du ALS, een unieke ervaring!

Al vijf jaar is de Tour du ALS een unieke ervaring voor deelnemers en toeschouwers. Op 8 juni vindt de 6e editie plaats. Wil je deze happening een keer meemaken als deelnemer of toeschouwer, kijk dan op tourduals.nl .

Lees ook de verhalen van patiënten die meededen op tourduals.nl/category/door-de-ogen-van/.

Geer Petit beleefde afgelopen juni één van zijn meest bijzondere momenten als ALS-patiënt. Toen hij besloot om deel te nemen aan Tour du ALS hield hij niet voor mogelijk wat hij samen met zijn team allemaal mee ging maken. Het werd een onuitwisbare herinnering waar hij samen met zijn team, familie en vrienden nog altijd veel kracht uit put. “Deze herinnering neemt niemand ons meer af!” Lees verder …

1,5 jaar lang konden ze maar niet ontdekken wat Erik Kamphorst precies had, maar op 26 februari 2015 kreeg hij de definitieve diagnose: ALS. Erik was zijn hele leven al een echte sporter geweest, die niet zomaar bij de pakken neer ging zitten, en wilde daarom zich meteen inzetten voor ALS.

Uitgeput en hyper tegelijk belt ALS-patiënt Frank van der Wielen vanaf ‘de kale berg’ naar Nederland. Het eindfeest is net afgelopen, de Tour du ALS bruist nog door zijn bloedbaan. “Ik heb net even gedanst in de rolstoel. Wát een dag!” Het is volbracht. Alle teams haalden de top van de Mont Ventoux en Frank uit Boven Leeuwen was bij het piekmoment van ‘zijn’ team.