Voor en door patiënten

img_4174Waarom is er een patiëntenvereniging alleen voor ALS, PLS en PSMA patiënten?
APC zorgt voor de de stem van de patiënt binnen de Stichting ALS op een onafhankelijke manier. Dit doen wij ook bij het ALS Centrum, maar bijvoorbeeld ook bij de Amsterdam City Swim.

De foto toont een bijzonder moment: de start van het kennisplatform in combinatie met een geweldige opbrengst van de Amsterdam City Swim.

Het doel van het kennisplatform is om de website van het ALS Centrum uit te bouwen tot de website waar alles over ALS, PSMA en de PLS te vinden is voor iedereen.

Informatie over de ziektes, over hulpmiddelen, Wmo, andere regelingen, waar patienten elkaar treffen, en ook zorgverleners, et cetera. Wij zijn blij dat ook Spierziekten Nederland en de PLS stichting partners in dit project zijn. Oftewel de plek waar je moet zijn als je iets over ALS wilt weten.

‘Voor en door patiënten’ is ons motto. Uiteindelijk financieren we gezamenlijk via alle acties dit soort initiatieven voor het grootste deel zelf, en met onze betrokkenheid is de cirkel dan weer rond. Erg mooi om te zien dat zowel het ALS Centrum als de Stichting ALS de gezamenlijke patiënten zowel als klant en als opdrachtgever zien.

Vanuit de APC ziet u op de foto de leden. Conny Vd Meijden, Piet Vromans en Jan Kramer