Wereld ALS Dag 2018 in Burgers’ Zoo

Zondag 24 juni was Burgers’ Zoo in Arnhem het prachtige decor voor de Wereld ALS Dag 2018. Met een opkomst van ruim 700 gasten mogen we spreken van een succes.

Na een korte wandeling door het flora en fauna park werden de gasten ontvangen in het Safarirestaurant. Gorrit-Jan Blonk en Gerard Ekdom opende de dag, gevolgd door de ondertekening van de samenwerkingsdocument tussen Stichting ALS, het ALS Centrum en ALS Patients Connected. Deze onafhankelijke partijen werken samen naar één doel: een remedie voor ALS. Daarom ondertekenden deze drie partijen op 24 juni een overeenkomst om deze ALS-gemeenschap te versterken. Nooit eerder en nog nergens ter wereld was er zo een overeenkomst, drie partijen uit drie verschillende invalshoeken op ALS. We zijn erg verheugd om de eindeloze mogelijkheden van deze al vruchtbare samenwerking verder te verkennen. Wij geloven dat sterke partnerschappen de basis vormen voor geweldige dingen die moeten gebeuren.


Die ALS-dag waren er verschillende presentatie:
1. Laatste stand van zaken onderzoek – Prof. dr. Leonard van den Berg;
2. Laatste stand van zaken zorg – Prof. dr. Anne Visser-Meily;
3. Balanceren tussen liefde en mantelzorg – Mariska van Gennep;
4. ALS voor kinderen/jongeren alles verandert – Martine Delfos.

De informatiemarkt trok veel bezoekers en ALS Patients Connected kon menig nieuw lid inschrijven. Op het beautyplein werd er genoten van de massages en beautybehandelingen. Na de binnenactiviteiten was het tijd om te genieten van het mooie park en de dieren.


Zoals gebruikelijk werd de dag muzikaal en gezellig afgesloten met O’G3NE en Candy Dulfer.