Angelique van der Lit-van Veldhuizen

2 september 2019

Bestuurslid

Mijn naam is Angélique van der Lit-van Veldhuizen (1969) en ben getrouwd met Gerard. Samen zijn wij zeer trotse ouders van Isa en Sten.

In februari 2018 heb ik de diagnose ALS gekregen. Dat hakt erin. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin, familie, vrienden en collega’s. Ik werkte met heel veel plezier als teammanager klant contactcentrum voor de gemeenten Woerden en Oudewater. Sinds half 2019 werk ik als adviseur dienstverlening voor dezelfde organisatie maar dan in minder uren. Ik ben bezig met het schrijven van een boek. Mijn hobby’s zijn reizen, genieten van het leven en lekker eten. Ook help ik (nieuwe) patiënten over bijvoorbeeld aanvraag Wmo, PGB enzovoort.

ALS Patients Connected
Als PAR-lid denk ik samen met het bestuur na over strategische thema’s rondom verbetering en vernieuwing van zorg en wetenschappelijk onderzoek spreekt me enorm aan. Ik praat/denk/beslis graag mee en heb dit ook jaren gedaan in de medezeggenschapsraden op de scholen van mijn kinderen. Ik ben door de diagnose strijdlustig geworden om meer en sneller duidelijkheid te krijgen over oorzaak en genezing van ALS. Een sprankeltje hoop kunnen bieden aan een patiënt is waar het mij om te doen is.

Aspirant Bestuurslid
Sinds eind 2019 ben ik aspirant bestuurslid van APC.  Ik wil me inzetten voor alle patiënten en ik heb de kracht een goed geluid te laten horen. Belangrijkste doel is een medicijn of behandeling te vinden. Hierover en over het welzijn van de patiënten wil ik me graag hard maken, meepraten en meedenken. Ik verwacht als bestuurslid kennis op te doen en tegelijkertijd kennis en ervaring te delen. Tevens wil ik me inzetten en het geluid laten horen namens de patiënten bij diverse gelegenheden en organisaties.

Tip van Angélique
Probeer ondanks (je) diagnose en achteruitgang te genieten van het leven. Denk goed na waar je energie van krijgt en in wil steken en wat te veel energie kost, en weinig oplevert, laat dat tijdig los.

 

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid