Ir. Vincent Cornelissen

9 juli 2019

Voorzitter

Geboren in 1962 en woonachtig in Bilthoven, is getrouwd met Mariëlle. Zij hebben drie studerende dochters, alle drie op kamers. Na zijn studie aan de Wageningen University & Research (WUR) heeft Vincent diverse bestuurlijke functies vervuld op dienstverlenings- en kwaliteitsgebied, professionele en vrijwilligersorganisaties. Tot 2018 was hij directeur van de Bloembollenkeuringsdienst.

Hij is gestopt met betaald werken in verband met ALS, bij hem gediagnosticeerd in 2015. Om dezelfde reden heeft hij begin 2016 het initiatief genomen voor de jaarlijkse ALS Lenteloop, een sponsorloop die al veel onderzoeksgeld en levensplezier heeft opgeleverd.

Graag draagt hij een bestuurlijk steentje bij aan APC, welke een onmisbare rol vervult bij de oplossing van ALS en zorg voor patiënten en hun naasten.
Sinds 1 oktober 2018 is Vincent voorzitter van ALS Patients Connected..

Als muzikant weet hij dat afwisseling van majeur- en mineurakkoorden de mooiste melodieën oplevert. Het harmonieus samenspel van de muzikanten in het orkest leidt uiteindelijk tot de mooiste symfonieën.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid